Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka w likierze piwnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki wieprzowe bez kości 4
likier piwny do smaku
olej rzepakowy
biała część pora 1
seler naciow 4 łodygi
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka w likierze piwnym

Golonki myjemy, osuszamy. Nacieramy dokładnie olejem, likierem, solą, pieprzem i ziołami i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Po tym czasie obsmażamy dokładnie z każdej strony na złoty kolor o przekładamy do brytfanny lub naczynia żaroodpornego. Cebulę selera i pora, kroimy w cienkie plasterki. Szklimy je na pozostałym po golonce tłuszczu- przekładamy do mięsa. Całość zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C ( przy termoobiegu - bez termoobiegu 200C) iprzeczemy ok. 40min po czym zdejmujemy folię i dopiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 06.11.2013 19:44
Goloneczka ładnie ugarnirowana.
bilcia 06.11.2013 19:38
Dziękuję Ci bardzo - miły komentarz na poczatek :D
evita0007 06.11.2013 19:33
To jest to co tygryski lubia najbardziej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak