Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z surowymi ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
ziemniaki 1,5 kg
kasza jęczmienna 300 g
cebula 3 szt
ząbek czosnku 3 szt
olej do smażenia
sól 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z surowymi ziemniakami

Kapustę sparzyć , oddzielić liście i odciąć twarde końce.Cebulę i czosnek obrać posiekać i zeszklić na oleju.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach , dodać cebulę i surową kaszę . Wymieszać i doprawić ulubionymi przyprawami. Farszem napełnić liście, zawinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przykryć naczynie i zapiekać ok 1 h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak