Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z sosem cygańskim (pomidorowym)

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 sztuka
ryż 3 szklanki
mięso mielone 80 dag
cebula 3 sztuki
pieczarki 1/2 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
sos cygański 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z sosem cygańskim (pomidorowym)

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy na minimalnym ogniu z dodatkiem kucharka.
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy mięso mielone i również podsmażamy. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy. W/w podsmażone składniki dodajemy do ryżu. Mieszamy, doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Gołąbki z sosem cygańskim (pomidorowym) foto
2
Kapustę sparzamy, delikatnie zdejmujemy liście. W liście zawijamy farsz, ciasno układamy gołąbki w naczyniu do zapiekania nasmarowanym tłuszczem i wyścielonym liśćmi kapusty. Wierzch polewamy sosem cygańskim.
Krok 2 - Gołąbki z sosem cygańskim (pomidorowym) foto
3
Gołąbki zapiekamy w piekarniku około 1 godzinę w 190 stopniach.
Krok 3 - Gołąbki z sosem cygańskim (pomidorowym) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 02.11.2013 22:12
świetny przepis
iziona 16.10.2013 08:55
Uwielbiam gołąbki, wszyscy dookoła mnie robia chyba muszę i ja zrobić :)
Megg 15.10.2013 17:56
super smaczne gołąbki
pycia9 15.10.2013 16:06
super gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak