Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z farszem z kaszy gryczanej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 sztuka
mięso wieprzowe 40 dag
kasza gryczana 2 torebki
sól i pieprz do smaku
tymianek do smaku
pieczarki 15 dag
cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
sos pomidorowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z farszem z kaszy gryczanej

Kapustę obgotować i oddzielić liście jak przy tradycyjnych gołąbkach.
Kaszę gryczaną ugotować w lekko osolonej wodzie.
Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę, marchew obrać i zetrzeć na dużych oczkach.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulkę, dodać pieczarki i marchew, smażyć, aż pieczarki puszczą sok.
Dodać mięso mielone i przyprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Pod koniec smażenia dodać kaszę gryczaną i wymieszać z mięsem i warzywami.
W liście kapusty wkładać farsz i zawijać.
Przygotować sos pomidorowy według przepisu na opakowaniu.
Dusić gołąbki około 10 minut, podawać w sosie pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 02.02.2014 16:02
świetny przepis
Konczi 05.11.2013 20:46
uuu to musi być pycha
everay 05.11.2013 20:23
uwielbiam gołąbki:)
Małgorzata106 05.11.2013 20:13
przepyszne
gosia1988 05.11.2013 20:04
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak