Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbeczki w kapuście pekińskiej z sosem pomidorowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula pół
jajko 1
sól
pieprz
pieprz ziołowy XXL
kapusta pekińska
sos
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bazylia pół łyżeczki
oregano pół łyżeczki
sól
pieprz
czosnek 3 ząbki
woda 200 ml
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbeczki w kapuście pekińskiej z sosem pomidorowym

Z kapusty zdjąć liście ostrożnie by były całe, w garnku zagotować trochę wody i partiami sparzyć liście, nie gotować.
Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem. Brytfankę nasmarować oliwą. W liście kapusty zawijać po po 1 pełnej łyżeczce nadzienia i układać rzędami.
Składniki na sos wymieszać wodą. Oblać gołąbki w brytfance i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 st piec ok 40 min

Podać z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 09.03.2014 19:53
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak