Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka porzeczkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone 1,5 kg
cytryna 1 szt
cukier 350 g
Cynamon cały Prymat 2 szt
wódka 50 ml
żelfix 1 opakowanie (3:1)

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka porzeczkowa

Porzeczki wrzucamy do garnka, wlewamy 400 ml wody, gotujemy 20 min. Następnie przelewamy przez sito, dodajemy startą skórkę z cytryny, wódkę, żelfix, 2 łyżki cukru i cynamon. Zagotowujemy, cały czas mieszając, wsypujemy powoli cukier (aż się rozpuści). Całość ponownie przelewamy przez drobne sitko, przelewamy do słoików. Pasteryzujemy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia 82 07.07.2015 22:13
Pyszna konfitura:)
Ola1young 07.07.2015 14:19
pyszne zapasy ;)
Monika-twin 07.07.2015 13:14
ale fajna galaretka.
mami93 07.07.2015 12:39
pysznosci :)
Renata9 07.07.2015 10:34
Bardzo smaczna galaretka :-)
olkaaa 07.07.2015 10:31
też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak