Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fusilli z żołądkami drobiowymi w sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 400 g
żołądki drobiowe 600 g
bulion drobiowy 500 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
woda
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Fusilli z żołądkami drobiowymi w sosie

Żołądki oczyszczamy, zalewamy bulionem drobiowym, dodajemy liść laurowy i gotujemy ok. 120 min. ( w razie potrzeby dolewamy wody-tak by utrzymywać poziom 500 ml ).

W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu.

Po ugotowaniu mięsa, wyławiamy, sos przecedzamy przez gazę.

Żołądki kroimy na mniejsze kawałki. Sos przelewamy do garnka, lekko zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie. Następnie dodajemy podroby, zagotowujemy. Wrzucamy makaron, posiekaną natkę pietruszki i ciągle mieszając gotujemy 2-3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 24.07.2016 11:54
uwielbiam gulasz z żółądków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak