Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frykadelki serowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
olej rzepakowy 6 łyżek
mięso mielone wołowo-wieprzowe 500 g
jajko 1 szt
twaróg 250 g (chudy)
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Frykadelki serowe

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na rozgrzanym oleju (2 łyżki).
Do mięsa dodajemy ser, jajko i zeszkloną cebulę, dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę razem z bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą, papryką i pieprzem.

Z masy formujemy kotleciki, smażymy na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 13.10.2016 18:39
mniam mnaim
Wafelek2601 13.10.2016 14:20
Pyszne danie
Mniam 13.10.2016 11:11
Z chęcią bym takie zjadła, muszą być pyszne!
Patrycja33 13.10.2016 10:17
wygladaja bardzo ladnie
RenataZ-et 13.10.2016 09:25
fajny pomysł :)
Ewelina1991 13.10.2016 09:12
wyglądają wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak