Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritatta ze szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
szpinak 1 garść
ser żółty 2 łyż
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fritatta ze szpinakiem

Jajka dokładnie myjemy. Szpinak dokładnie płuczemy, usuwamy twarde ogonki. Blanszujemy w gorącej wodzie. Odsączamy i studzimy. Następnie drobno siekamy. Jajka dokładnie mieszamy. Dodajemy starty żółty ser oraz posiekany szpinak. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Smażmy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, aż jajka dobrze się zetną.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 27.05.2015 10:37
Na pewno pyszne;)
ilka01 27.05.2015 10:35
super przepis
Benita 27.05.2015 09:31
Uwielbiam szpinak pod każdą postacią. Fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak