Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frędzelki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 50 dag
marchew 0,5 szt
szczypiorek usiekany 3 łyżki
mąka pszenna 5 łyżek
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
cebula 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Frędzelki

Kroki postępowania

1
Schab myjemy i osuszamy. Najpierw kroimy w plastry a następnie w paseczki.
Krok 1 - Frędzelki foto
2
Każdy paseczek posypujemy przyprawą.
Krok 2 - Frędzelki foto
3
Obtaczamy w mące.
Krok 3 - Frędzelki foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Frędzelki foto
5
Usmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości z marchewką i cebulą pokrojoną w kostkę i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Frędzelki foto
6
Na końcu przyprawiamy, podajemy z ziemniakami i sosem własnym.
Krok 6 - Frędzelki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 11.06.2014 10:29
fajne one są
JOANNA16 09.09.2013 10:11
pycha mięsko
Ania67 25.08.2013 10:24
świetne danie
ppaulina 12.08.2013 19:31
świetny pomysł na schab
Kuchareczka2 07.08.2013 20:01
ciekawy przepis
caralajna 06.06.2013 07:06
bardzo apetyczne
Rossie 05.06.2013 11:33
fajne frędzelki :)
Mniam 05.06.2013 11:09
Fajny pomysł na schaboszczaka.
Katarzyna59 05.06.2013 10:59
super, pychota
Cranberry 05.06.2013 10:20
ciekawe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak