Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra w occie

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
mąka
olej do smażenia
ocet 10 % 1 szkl
woda 3 szkl
sól
cukier
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cebula 2
flądra 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra w occie

Tuszki flądry oczyścić ,posolić obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Z wody octu i przypraw zagotować zalewę.Dodać do niej pokrojoną w talarki cebulkę.Gdy ryba i zalewa przestygnie ułożyć rybę w misce przekładając cebulą i zalać zalewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 26.11.2013 12:05
taka rybe bym zjadł
Adam/ZUB3R 18.08.2013 21:50
smaczna ryba
Katarzyna59 30.06.2013 16:58
uwielbiam smażone ryby w zalewie, super
dianix 21.03.2013 21:59
cos dla mnie
Zosia1 21.03.2013 07:47
pyszna rybka tradycyjnie,smacznie przyrządzona
Wafelek2601 24.02.2013 12:58
Uwielbiam rybki w zalewie octowej
IZABELA29 14.02.2013 10:26
takiej nie jadłam
kriko 06.12.2012 21:00
pycha
ALAGOR 05.10.2012 08:31
rybka w occie - palce lizać ;)
dorotka0000025 26.08.2012 12:10
fajny pomysl
adelajda 16.08.2012 14:24
smaczna taka rybka !
Luki 10.08.2012 22:00
wspaniałości
Wiesława1 10.08.2012 18:12
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak