Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fishburger śledziowy na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 3-4 filety
sok cytrynowy do smaku
kajzerka 3-4 szt.
cebula 1 średnia
musztarda 1 łyżka
pasta paprykowa łagodna 1 łyżka
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fishburger śledziowy na zimno

Śledzie wyjąć z oleju i dokładnie osączyć - skropić obficie sokiem z cytryny.
W tym czasie utrzeć na jednolity sos łyżkę musztardy, łyżkę ketchupu, łyżkę pasty paprykowej (z tubki) oraz świeżo zmielony pieprz.
Cebulę pokroić w plasterki (można też użyć takiej ze śledzi) - posolić i skropić sokiem z cytryny - wygnieść łyżką.
Bułki przeciąć na połówki - na dolnej połowie ułożyć cebulkę, na niej osączony z oleju filet śledziowy.
Każdą porcję polać przygotowanym sosem i nakryć drugą połówką kajzerki.
Podawać natychmiast po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 11.01.2014 10:13
ciekawa propozycja
Grażyna13 19.01.2013 15:39
Dla mnie-super :)
Habibi 06.11.2012 13:37
Jeśli lubimy śledzie w różnej postaci, to kuchnia skandynawska oferuje wiele takich nieco zadziwiających, jak na nasz gust, przekąsek :)
parysek10 05.11.2012 14:14
rewelacja
Isia 05.11.2012 13:53
smakowite :)
AURELKA 05.11.2012 13:28
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak