Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety zapiekane z pieczarkami i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
jajko sztuka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat łyżeczka
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieczarki 6 dużych sztuk
cebula 2 szt
olej do smażenia
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Filety zapiekane z pieczarkami i serem

1.Filety myjemy i kroimy na 3 części oraz posypujemy solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawę do kurczaka.Filety obtaczamy najpierw w mące, w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

2.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju i dusimy aż woda całkowicie wyparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na blaszce układamy kotlety, na nich pieczarki z cebulką i posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 5 minut aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 19.08.2015 20:07
Pyszne danie
kuchcik89 19.08.2015 19:56
często takie robię, mój mąż je uwielbia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak