Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z pangi w słodkiej papryce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 4 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z pangi w słodkiej papryce

Kroki postępowania

1
Ryby dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przekroić na połówki. Z obu stron oprószyć przyprawami.
Krok 1 - Filety z pangi w słodkiej papryce  foto
2
Jajko rozkłócić, rybkę obtoczyć w jajku.
Krok 2 - Filety z pangi w słodkiej papryce  foto
3
Potem obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3 - Filety z pangi w słodkiej papryce  foto
4
Na patelni rozgrzać olej. Nakładać rybkę na rozgrzanym olej.
Krok 4 - Filety z pangi w słodkiej papryce  foto
5
Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na kolor rumiany.
Krok 5 - Filety z pangi w słodkiej papryce  foto
6
Zdjąć z ognia i podawać.
Krok 6 - Filety z pangi w słodkiej papryce  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.12.2014 14:15
moje smaki w tym daniu..
Bernadeta1 17.12.2014 12:02
lubię taki obiadek
mirosława4 17.12.2014 11:11
smaczna rybka
kasiaw 17.12.2014 10:52
bardzo smaczna rybka
Megg 16.12.2014 23:07
lubię rybki pod każdą postacią

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak