Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FILETY Z KURCZAKA TERIYAKI W PANIERCE PANKO

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
sos teriyaki 100 ml
panierka panko 100 g
margaryna do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: FILETY Z KURCZAKA TERIYAKI W PANIERCE PANKO

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka myjemy, przekrawamy i wkładamy do miski. Zalewamy je marynatą teriyaki, jest to przepyszna japońska marynata idealna do ryb , mięsa itp o lekko słodkim smaku.
Wkładamy do lodówki na 2 godziny
Krok 1 - FILETY Z KURCZAKA TERIYAKI W PANIERCE PANKO foto
2
Panko to japońska panierka pszenno−drożdżowa w formie duzych chropowatych płatków , które poprzez swoją fakturę sprawiają, że jest ona delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca, niż typowa panierka z bułki tartej. Wspaniale nadaje się do panierowania ryb, owoców morza , wieprzowych kotletów i innych smażonych potraw. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju. Można posypać nią wierzch zapiekanek.
Nasze filety panierujemy w Panko.
Krok 2 - FILETY Z KURCZAKA TERIYAKI W PANIERCE PANKO foto
3
Smażymy na patelni grilowej.
Zwykłe piersi z kurczaka a o innym niepowtarzalnym smaku warto urozmaicić obiad.
Polecam
Krok 3 - FILETY Z KURCZAKA TERIYAKI W PANIERCE PANKO foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.12.2013 07:18
pychota!!!!
Adam/ZUB3R 20.09.2013 11:33
smaczny kurczak
dorotka0000025 01.06.2013 19:30
muszę spróbować
kamyk 03.04.2013 10:33
brzmi ciekawie, wygląda smacznie - trzeba wypróbować
cooleczka 13.02.2013 09:08
zapowiada się smacznie
Motorek 04.11.2012 12:50
pycha
rjustysia 29.10.2012 18:52
Ale ten kurczak cudownie wygląda!
ilovebake 29.10.2012 17:45
super na obiad
Simeo 29.10.2012 17:13
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak