Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z halibuta po normandzku

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Ryby na polskich stołach (codzienność) goszczą bardzo rzadko. Nie każdy je lubi. Jednak odpowiednio przygotowane posmakują każdemu. W roli głównej halibut i kuchnia francuska.

Składniki:

Składniki:

filety z halibuta 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
cydr 1 szklanka
ocet jabłkowy 3 łyżki
masło klarowane 3 łyżki
szczypiorek 0.5 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z halibuta po normandzku

Filety opłukałem, osuszyłem, posypałem solą i pieprzem. Cebulę i jedno jabłko obrałem, pokroiłem w plasterki. Wyłożyłem nimi dno garnka. Na wierzchu ułożyłem ryby. Skropiłem je octem i zalałem cydrem. Gotowałem na małym ogniu 5 minut.
Pozostałe jabłka po wykrojeniu gniazd nasiennych, pokroiłem na cząstki. Na patelni rozgrzałem masło, włożyłem jabłka i obsmażyłem je z obu stron na złoty kolor, uważając, aby się nie rozpadły.
Filety ułożyłem na półmisku, obłożyłem cząstkami jabłek. Gęsty sos z gotowania ryb doprawiłem solą i pieprzem. Polałem filety i posypałem posiekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak