Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne zapiekane w śmietanie i koprze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajko
filety rybne
śmietana
Koperek suszony Prymat
ser żółty
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Czosnek suszony Prymat
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne zapiekane w śmietanie i koprze

Kroki postępowania

1
Filety rybne odmrażamy. Kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy np. przyprawą do ryb, granulowanym czosnkiem i przyprawą uniwersalną typu Kucharek.
Krok 1 - Filety rybne zapiekane w śmietanie i koprze foto
2
Filety rybne obtaczamy w jajku, bułce tartej i mące. Smażymy na oleju na patelni. Następnie usmażone już filety rybne układamy np. w naczyniu żaroodpornym, najlepiej aby wyszły dwie warstwy.
Krok 2 - Filety rybne zapiekane w śmietanie i koprze foto
3
Do dużego kubka gęstej śmietany dodajemy garść kopru suszonego. Mieszamy. Całość wylewamy na filety rybne ułożone w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Filety rybne zapiekane w śmietanie i koprze foto
4
Na wierzch trzemy żółty ser tak aby pokrył całość.
Krok 4 - Filety rybne zapiekane w śmietanie i koprze foto
5
Całość wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni do momentu aż ser żółty się przypiecze, około 20-30 minut. Po upieczeniu odkładamy zapiekankę na 10 minut aby ostygła i zespoliła się, wówczas dopiero jemy.
Krok 5 - Filety rybne zapiekane w śmietanie i koprze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 25.02.2015 14:15
bardzo smaczne
dodi 25.02.2015 11:05
ale pysznosci
Milka100 25.02.2015 07:31
aż ślinka cieknie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak