Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet zapiekany w Boczku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
sól do smaku
papryka czerwona do smaku
koperek do smaku
oliwa do formy
boczek 200 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Filet zapiekany w Boczku

Fileta z kurczaka myjemy i kroimy na kawałki takie 4cm x długość fileta zalezy od wielkości ja czasem przekrajam tylko na pół .
Nacieramy przyprawami i siekanym koperkiem , tak przygotowane zawijamy w boczek , ja użyłam długich i szerokich pasków , kupiłam gotowe .
Takie pakieciki umieszczamy w formie wysmarowanej oliwą z koperkiem ( mam taką gotową ) i pieczemy w piekarniku ok 20-30 min w tem. 200st ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 21.02.2013 12:25
Boczek to świetny pomysł, by zachować wilgotność mięsa :)
Anna133 08.12.2012 21:08
Proste ale bardzo smaczne , nie wiele składników a efekt bardzo smaczny , jemy mało ziemniaków wiec ja podałam to z sałatką z czerwonej kapusty :)
misia53 08.12.2012 20:25
Piękne zdjęcie , zachęcająco wygląda
halina17 08.12.2012 17:25
Smaczny filet.
Mysiunia 08.12.2012 14:13
bardzo ładnie podałaś :) przepis dobrze opisany, można próbować :)
Cukiereczek13 08.12.2012 13:14
pycha danie ;)
Piotr-21 08.12.2012 12:38
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak