Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FILET Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt.
sól 3 szczypty
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
marchew 2 szt.
groszek zielony 1/2 szkl.
pieprz 1 szczypta
cebula biała 1 szt.
masło 4 łyżki
natka pietruszki 4 łyżki

Porada

Pilnować, aby marchew się nie spaliła.

Przepis i sposób przygotowania na: FILET Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ

Kroki postępowania

1
Filety umyć, osuszyć i oczyścić.
Krok 1 - FILET Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ foto
2
Przekroić wzdłuż na pół. Na środku ułożyć masło i pietruszkę. Przykryć/ zamknąć fileta.
Krok 2 - FILET Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ foto
3
W naczyniu ułożyć filety.
Krok 3 - FILET Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ foto
4
Marchew obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wyłożyć na filety razem z groszkiem i cebulką pokrojoną w krążki.
Wstawić do piekarnika na 25 min./ 200 stopni.
Krok 4 - FILET Z MASŁEM I PIETRUSZKĄ POD WARZYWNĄ KOŁDERKĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 29.05.2015 23:18
ładnie poadano
MałaMi89 28.05.2015 23:47
Mmm zjadłabym :)
Gracer 28.05.2015 20:37
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak