Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka z serem Mimolette i grzybami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 średnie
żółty ser Mimolette 4 plastry
pieczarki 2-3 duże
boczniaki 2-3 średnie
Czosnek suszony Prymat do smaku
masło 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
cebula biała mała
jajko do panierowania
bułka tarta pikantna
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka z serem Mimolette i grzybami

Grzyby pokroić w średnie kawałki, posiekać cebulę i razem przesmażyć na maśle z dodatkiem soli ziołowej. Do gotowych grzybów dodać czosnek granulowany do smaku.

Filety z kurczaka umyć, osuszyć i naciąć w poprzek, aby w mięsie powstały głębokie kieszonki.
Do każdej nałożyć przestudzone grzyby oraz ser mimolette (pokrojony lub utarty) - kieszonki spiąć wykałaczkami, zanurzyć w jajku roztrzepanym z przyprawami i dokładnie obtoczyć w pikantnej tartej bułce.

Usmażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.01.2016 11:08
mniam, ale pyszne połączenie :)
Damiano
Damiano 27.01.2016 08:32
pyszny filecik
olkaaa 27.01.2016 07:29
ciekawa propozycja
JulkaTomeczek 26.01.2016 23:27
Pyszne danie
Renata9 26.01.2016 23:18
Smaczne fileciki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak