Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet z kurczaka z marynacie śmietanowo-musztardowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt.
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
śmietana 18 proc 3 łyżki
olej 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: filet z kurczaka z marynacie śmietanowo-musztardowej

pierś z kurczaka dokładnie umyć i osuszyć, pokroić na porcje i dokładnie rozbić. Posolić i popieprzyć do smaku. Z musztardy, śmietany i oleju rozrobić w miseczce marynatę, włożyć kawałki kurczaka i dokładnie wymieszać. Schować do lodówki na 2 godziny. Panierować w jajku i mące, smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką. Ja podałem z marynowaną papryką własnej "produkcji"

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bystra45 16.11.2013 22:52
oj kolejny fajny obiadek ,
Zdzisław 14.11.2013 07:57
dobry obiad podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak