Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w panierce sezamowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
ziarna sezamu 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mąka 1 szklanka
olej do smażenia 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
czosnek ząbki 2 żąbki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w panierce sezamowej

Kroki postępowania

1
Fileta z kurczaka myjemy , suszymy. Nacieramy przeciśniętymi ząbkami czosnku.
Krok 1 - Filet z kurczaka w panierce sezamowej foto
2
Przygotowujemy produkty do panierki: make, jajko-wymieszane z odrobiną kucharka i pieprzu oraz ziarna sezamu.
Krok 2 - Filet z kurczaka w panierce sezamowej foto
3
Fileta panierujemy w następującej kolejności: mąka, jajko, sezam. Opanierwane filety smażymy na gorącym oleju - z 2 stron.
Krok 3 - Filet z kurczaka w panierce sezamowej foto
4
Kotlety sezamowe podajemy na liściach świeżego szpinaku Baby.
Krok 4 - Filet z kurczaka w panierce sezamowej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wioleczka83 24.10.2014 21:52
uwielbiam takie panierki
IwonaDD 07.04.2014 17:08
pyszna taka panierka!
Monia 07.04.2014 14:37
Jakoś nigdy nie mogę się skusić na taką panierkę... ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak