Przepis i sposób przygotowania na: Filet z farszem warzywnym
Kroki postępowania
3 łyżki posiekanej botwinki ( użyłam mrożonej )
5 blanszowanych różyczek brokuła
1 łyżka kukurydzy z puszki
kilka szczypiorków
1/4 czerwonej papryki
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
ostra papryka do smaku
czosnek granulowany do smaku
1 łyżka masła
Filety umyć, osuszyć i zrobić w środku nacięcie robiąc kieszeń. Paprykę pokroić w kostkę a kukurydzę odsączyć z zalewy. Szczypior posiekać a brokuła pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło, wrzucić botwinkę i paprykę i podsmażyć. Następnie dodać resztę składników i doprawić farsz do smaku. Gotowy farsz przestudzić a gdy ostygnie napełnić nim filety.