Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet ryby z puree z groszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z soli 1
kulki ziemniaczane aviko ok150 g
śmietana 12% 2 łyżki
mąka pszenna 50 g
jajko 1 szt
mleko 3,2%
woda gazowana
sól
pieprz
musztarda develey 1 łyżka
sok z połowy limonki
listki ulubionego zioła
olej ryżowy 2 łyżki
groszek zielony 150 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: filet ryby z puree z groszku

Filet z ulubionej ryby (ja użyłam z soli) rozmrozić i z jednej strony posmarować musztardą a z drugiej strony delikatnie posolić i skropić sokiem z połowy limonki. Odstawić na ok 30 min do lodówki. W między czasie z mąki, jajka, wody, mleka zrobić ciasto naleśnikowe o gęstszej konsystencji niż tradycyjnie. Groszek zielony ugotować na bardzo miękko. Odcedzić, dodać śmietanę i rozdrobnić blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do foremki na cream brulee. Przyozdobić listkami ulubionego zioła (może być bazylia lub mięta). usmażyć kuleczki ziemniaczane. Rybę wyjąć z lodówki obtoczyć w cieście i usmażyć na oleju ryżowym. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 06.05.2013 16:58
Ciekawy przepis
msmors 06.05.2013 14:41
smaczny przepis
wiola333 06.05.2013 13:10
bardzo apetyczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak