Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet rybny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet rybny 1 kg
cytryna 2 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: filet rybny

Umyć rybę i pokroić na porcję. Przyprawić cytryną i przyprawami do smaku. Filet obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej. Rozgrzać patelnię z olejem i układać na niej filety,smażyć na obu stronach. Usmażoną rybę można podać z ugotowanymi ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 30.03.2014 18:06
dobra rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak