Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet kurczaka nadziewany szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
szpinak mrożony
masło
ziemniaki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
czosnek
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet kurczaka nadziewany szpinakiem

Kroki postępowania

1
Mięso oczyścić, osuszyć, odciąć ewentualne chrząstki i przekroić w mniejsze porcje. W każdej zrobić nacięcie na kieszonkę.
Szpinak w liściach rozmrozić (porcja wg uznania). Na patelni stopić masło, wrzucić posiekane 2-3 ząbki czosnku, a po chwili szpinak. Oprószyć solą i pieprzem i poddusić. Mięso nafaszerować szpinakiem i natrzeć przyprawą. Ułożyć na papierze do pieczenia. Na każdym kawałku położyć odrobinę masła.
Krok 1 - Filet kurczaka nadziewany szpinakiem foto
2
Ok. kg ziemniaków wcześniej podgotować, odcedzić i rozrzucić w okół mięsa. Skropić olejem i posypać przyprawą do ziemniaków. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopnia na ok. 45 min.
Krok 2 - Filet kurczaka nadziewany szpinakiem foto
3
W trakcie pieczenia ziemniaki pomieszać, by się nie przykleiły i nie podpaliły. Pod koniec można posypać startym żółtym serem.
Krok 3 - Filet kurczaka nadziewany szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 23.10.2012 09:44
dobre
eliza135 23.10.2012 08:52
nie lubię szpinaku ale napewno smaczne
sara1 23.10.2012 07:56
apetyczne
babajaga1969 23.10.2012 01:23
to coś dla mnie
eMMe 22.10.2012 21:59
bardzo zdrowe jedzenie;)
smakoszek 22.10.2012 21:55
nie przepadam za szpinakiem,ale wyglądają bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak