Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet drobiowy po Rzymsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt./podwójne
szynka wędzona 8 plasterków
ser żółty 8 plasterków
szałwia świeża
masło 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
parmezan 3 łyżki/starty
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet drobiowy po Rzymsku

Kroki postępowania

1
wykonanie:
Filety umyć, rozbić i posolić. Następnie na połowie rozbitego fileta rozłożyć szynkę, zioła i ser.
Krok 1 - Filet drobiowy po Rzymsku foto
2
Przełożyć drugą połową fileta, zbić końce tłuczkiem i obsmażyć na oliwie z obu stron
Krok 2 - Filet drobiowy po Rzymsku foto
3
. Następnie zapiec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 160 stopni. Upieczone filety polać stopionym masłem, posypać parmezanem i potrzymać chwilę w ciepłym piekarniku.
Krok 3 - Filet drobiowy po Rzymsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 21.10.2014 09:51
ciekawa propozycja na obiad
Bernadeta1 18.10.2014 19:02
smaczne tak przygotowane mięsko
dodi 18.10.2014 17:59
lubię takie jedzonko
olyabuziaczek 18.10.2014 17:44
znakomite:)
monikalangier 18.10.2014 15:09
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak