Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane Udeczka z pieczarką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
pieczarki 30 dkg
koncentrat pomidorowy 2 łyzeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 op
wykałaczki 12 szt
cebula 1 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
margaryna 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane Udeczka z pieczarką

Kroki postępowania

1
Udka myjemy, osuszamy i wycinamy kości. Rozbijamy tłuczkiem na płaty, przyprawiamy pieprzem i solą. Pieczarki i cebulę myjemy, kroimy w kosteczkę i podsmażamy. Doprawiamy solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym.
Krok 1 - Faszerowane Udeczka z pieczarką foto
2
Farsz układamy na udkach i zwijamy, spinamy wykałaczkami. Układamy w miseczce i posypujemy przyprawą do kurczaka.
Zostawiamy na 1 godz w chłodnym miejscu, lub jak mamy czas to na całą noc. Pieczemy w piekarniku w żaroodpornym naczyniu 180stopniach ok 1 do 1,5 godz, tak, żeby skórka była przypieczona.
Krok 2 - Faszerowane Udeczka z pieczarką foto
3
Smacznego:)
Krok 3 - Faszerowane Udeczka z pieczarką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 02.03.2014 20:15
smaczne udeczka
ben-ka 18.01.2014 10:22
Bardzo lubię takie mięsko.
mariel78 14.01.2014 22:35
pyszne moje smaki
Bernadeta1 14.01.2014 00:56
takie mięsko lubię
Konczi 12.01.2014 12:18
apetycznie wyglądają :) skusiłabym sie na jedno :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak