Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
mięso mielone 0,5 kg
pierś z kurczaka 1 szt.
bułka czerstwa 2 szt.
jajko 2 szt.
pietruszka zielona 1 pęczek
cebula 1 szt.
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Bułki namoczyć w wodzie, wycisnąć, zmielić razem z piersią z kurczaka. Dodać jajka, przyprawy, posiekaną pietruszkę i wymieszać z mielonym mięsem. Ogonki pieczarek usmażyć z posiekaną cebulką, dodać do mięsa. Z tak przygotowanej masy formować gałeczki i wkładać je do kapeluszy pieczarek. Ułożyć na blaszce i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 27.05.2014 13:24
Bardzo lubię takie pieczarki :-)
gibli 30.10.2013 09:29
ciekawy pomysł
dodi 30.10.2013 09:12
muszę zrobić
Magula 30.10.2013 08:48
fajnie wyglądaja
Cranberry 30.10.2013 07:57
ciekawe pieczareczki
Jusiaa 30.10.2013 07:32
Bardzo ciekawe i świetnie to wygląda.
Lis 30.10.2013 00:28
Bardzo lubię takie faszerowane pieczarki:)
iwi 30.10.2013 00:22
Smaczne są
Janina 29.10.2013 22:45
Fajny pomysł na takie pieczarki;)
Jadwiga/Jaga85 29.10.2013 22:28
Wyglądają super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak