Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane muszele makaronowe na trzy sposoby
Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz czosnek, dodajemy szpinak przyprawiamy solą, pieprzem i dusimy ok.10 minut. Po wystudzeniu dodajemy pokruszoną fetę - wszystko dokładne wymieszać.
Cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na maśle dodajmy mięso mielone i dusimy na małym ogniu ok.15 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz przecierem pomidorowym.
Pomidorki dodać do garnka, przyprawić solą, cukrem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oregano. Dusić na małym ogniu do czasu aż sos zredukuje swoją objętość i delikatnie się zagęści.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, kolejno faszerować. Układać w naczyniu żaroodpornym i zapiec przez około 15 minut w 180 stopniach. Potrawę posypać żółtym serem i włożyć na minutę do ciepłego piekarnika by ser się rozpuścił. Podawać na sosie pomidorowym.