Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fasolka żółta na sercach kurczaka i szyjkach kaczych...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca kurczaka 1/2 kg
szyje kaczki 4 sztuki
woda 5 litrów
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżki
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 6 sztuk
fasolka żółta 1/2 kg
śmietana - do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: fasolka żółta na sercach kurczaka i szyjkach kaczych...

szyje kaczki i serca kurczaka zagotować w małej ilości wody i tę wodę wylać

wlać nową wodę 5 litrów, dodać ziele angielskie, liście laurowe i jarzynkę kucharka

gotować do miękkości szyjek i serc - gotowe szyje wyjąc z garnka i obrać z nich mięso

do wywaru wsypać zmiksowaną włoszczyznę, ziemniaki pokrojone w kostkę, fasolkę pokrojoną na mniejsze słupki

dodać obrane mięso i gotować z 30 minut na mniejszym ogniu

do smaku doprawić magą kucharka, papryką ostrą mieloną, na talerzu dodać śmietanę12% do smaku.........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 03.10.2013 00:21
pyszniutka,zjadłabym z ochotą
Paolcia 11.08.2013 15:15
mmm bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak