Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z boczkiem i cukinią

5.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Lekki, ale sycący lunch z fasolką i boczkiem.

Składniki:

Składniki

boczek z beczki JBB 120 gramów
fasola zielona 400 gramów
cukinia 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
bazylia świeża kilka liście
ser dojrzewający 1 garść
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z boczkiem i cukinią

Fasolkę myjemy, obcinamy twarde końcówki, wrzucamy do osolonej wody i gotujemy około 10 minut.

Boczek kroimy w kostkę lub w słupki i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju.

Dodajemy pokrojoną w mniejsze kawałki cukinię i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Smażymy do momentu, aż cukinia zmięknie. Doprawiamy.

Do boczku wrzucamy ugotowaną wcześniej fasolkę i delikatnie mieszamy.

Serwujemy ze startym serem i listkami świeżej bazylii. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 23.05.2018 19:27
Smakowicie ,pod moje smaki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak