Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w panierce z garam masala

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 25 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1 lyzka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia
mąka pszenna 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w panierce z garam masala

Fasolkę myjemy i obcinamy końcówki. Gotujemy na półtwardo. Make mieszamy z jajkiem i przyprawami. Ugotowana fasolkę Obtaczamy najpierw w masie jajecznej, następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na zloty kolor.Podajemy jako przystawkę z ulubionym dipem lub jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.10.2016 10:24
Bardzo lubię fasolkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak