Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w bułce tartej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 50 dag
masło 1/4 kostki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w bułce tartej

Fasolkę myjemy odcinamy końce z obu stron i kroimy na mniejsze części. Fasolkę zalewamy wodą, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy. Na patelni roztapiamy masło, wsypujemy bułkę tartą i fasolkę. Doprawiamy przyprawą uniwersalną i podsmażamy około 3 minut często mieszając aby fasolka była cała pokryta w zasmażce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 14.08.2015 22:55
bardzo lubię fasolke z bułką
Ewa Wojtaszko 14.08.2015 22:29
pychota,moja ulubiona,,ale z kucharka to bym zrezygnowała ;) :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak