Przepis i sposób przygotowania na: Fantazyjne roladki drobiowe
Filet z drobiowy umyć, osuszyć rozbić tłuczkiem.
Rozłożyć plastry szynki, na szynce ułożyć plaster sera żółtego, plasterek pomidora oraz natkę pietruszki lub koperek świeży (w zależności od tego, co komu smakuje).
Szynkę zwinąć w ruloniki, owinąć porcją kurczaka, oprószyć przyprawą uniwersalną (u mnie kucharek) i obwiązać nitką kuchenną lub wykałaczką albo patyczkiem do szaszłyków.
Z jajka, mąki i śmietany przygotować ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Roladki obtaczać w mące, następnie zanurzać w cieście.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.
Podawać z frytkami i ulubioną surówką (u mnie buraczki).
Roladki możemy podawać pokrojone w plastry o grubości 1 cm lub w całości.