Przepis i sposób przygotowania na: Falafel z cieciorki, grochu i soczewicy
Kroki postępowania
Z masy uformować kulki wielkości piłeczki ping-pongowej.
Gotowe kulki przełożyć na talerz pokryty ręcznikiem papierowym żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.
cieciorka konserwowa | po równej części |
groch | po równej części |
soczewica konserwowa | po równej części |
cebula | 1 szt |
natka pietruszki | |
czosnek | 2-3 ząbki |
mąka | 2 łyżki |
ziemniaki | na frytki |
roszponka | |
pomidorki koktajlowe | |
ser kozi |
sól | |
pieprz | |
kolendra Prymat do smaku | |
tymianek | |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | |
ajvar | z jogurtem |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: