Przepis i sposób przygotowania na: Enchiladas z pikantnym sosem
Przygotowanie farszu: mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić w drobną kostkę i przełożyć do szklanego naczynia. Dodać ¼ szklanki oliwy, sok z połowy limonki oraz pozostałe przyprawy. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na minimum 3 godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie przełożyć na patelnię. Lekko podsmażyć i dodać pokrojone w kostkę dwa ząbki czosnku, cebulę i paprykę. Całość smażymy do miękkości.
Każdą tortille delikatnie posmarować sosem, następnie nałożyć po porcji farszu, polać mięso 2 łyżkami śmietany i zwinąć w rurkę. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Całość zalać pozostałym sosem i posypać startym serem. Zapiekać w piecyku nagrzanym do temperatury 180°C przez 20 minut