Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowe Nuggetsy z groszku konserwowego z dipem z nerkowców

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

groszek konserwowy 1 puszka
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
koper świeży 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

dip z nerkowców

orzechy nerkowca pół szklanki
musztarda 1 łyczeczka
koper świeży 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowe Nuggetsy z groszku konserwowego z dipem z nerkowców

Groszek wysypujemy do miski i dusimy praską do ziemniaków. Dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, posiekany koperek oraz przyprawy do smaku. W rękach formujemy zgrabne Nuggetsy i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
Orzechy zalewamy wodą, tak aby całe były nią pokryte i moczymy przez 2h . Następnie orzeszki odcedzamy, nalewamy odrobinę świeżej wody i miksujemy blenderem na gładki sos. Dodajemy musztardę stołową, sok z cytryny, posiekany koperek oraz sól i pieprz.
Podajemy z usmażonymi Nuggetsami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak