Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa kanapka
3 plastry kiełbasy suchej staropolskiej
1 łyżeczka majonezu
kilka liści sałaty frisee czerwonej
1 pomidorek koktajlowy czerwony
1 pomidorek koktajlowy gruszkowy żółty
Liście sałaty umyć i osuszyć. Pomidorki umyć i przekroić, czerwonego pomidorka na pól a żółtego na pół i jeszcze raz naciąć do połowy. Pierwszy wafel posmarować cieniutką warstwą majonezu ( 1/2 łyżeczki ), ułożyć listki sałaty. Następnie położyć drugi wafel i również go posmarować drugą częścią majonezu. Potem ułożyć plasterki kiełbasy ( jeśli ktoś nie ma suchej staropolskiej może użyć innej suchej wędliny ). Na koniec przykryć trzecim waflem, położyć jeszcze kawałek sałaty i na górze ułożyć pomidorki.