Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzwonko z łososia z bazylią

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś 1 dzwonko
bazylia świeża 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
czosnek 1/2 ząbka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Łosoś to bardzo smaczna ryba. Można ją przygotować z różnymi przyprawami, na grillu, w piekarniku lub z patelni.

Przepis i sposób przygotowania na: Dzwonko z łososia z bazylią

Dzwonko z łososia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, odłożyć na kilkanaście minut do lodówki. Następnie oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i drobno posiekaną bazylią. Folię aluminiową posmarować oliwą, ułożyć rybę, posypać wiórkami masła, zawinąć w folię, ułożyć na blaszce. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.03.2015 16:54
Łososia w każdej postaci lubię :)
misia53 28.03.2015 11:05
mój nos dobrze wyczuje łososia, a gardełko je pochłania , uwielbiam łososia , mógłby być jeszcze trochę tańszy
jagoda5913 28.03.2015 09:48
Też robię łososia ale inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak