Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzwonki z łososia z patelni z estragonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej do smażenia
sok z cytryny
mąka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól
pieprz
estragon 1 łyżeczka
łosoś dzwonka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dzwonki z łososia z patelni z estragonem

Dzwonki łososia umyć w zimnej wodzie i osuszyć delikatnie papierowymi ręcznikami kuchennymi. Sól, olej, estragon, sok z cytryny dokładnie wymieszać. Dzwonki posmarować z obu stron marynatą. Odstawić do lodówki na 2 godziny. Obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawą do ryb. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 20.10.2012 08:42
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak