Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z pomelo i bananów ze skórką pomarańczową
Kroki postępowania
Natychmiast zdjąć z palnika i rozpad do słoiczków.
Szczelnie zakręcić i postawić dnem do góry na 15 minut.
pomelo | oczyszczone 600g |
banan | 2 małe |
cukier kryształ | 10 łyżek |
sok z cytryny | do smaku |
żelfix | 1 op. |
galaretka pomarańczowa | 1 op. |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 2-3 łyżki |
woda zimna | 1/2 szkl. |
skórka pomarańczowa | starta 1-2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: