Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z owoców leśnych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jerzyny 2 szklanki
jagody 2 szklanki
poziomki 2 szklanki
maliny świeże 2 szklanki
cukier 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z owoców leśnych

Owoce należy umyć na sitku pod bieżącą wodą, następnie odsączyć i
przełożyć do garnka. W garnku należy zasypać je cukrem, gotować na małym
ogniu przez około pół godziny, do jakiś czas mieszając. Gorące owoce
należy przekładać do wyparzonych słoików i pasteryzować przez 15 minut.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak