Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z boczkiem i jarmużem

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 0,5 kg
jarmuż spory pęk
wędzony boczek 100 gram
słonecznik 1 garść
sól, pieprz do smaku
szałwia 1/3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z boczkiem i jarmużem

Dynie kroimy na kostkę o boku około 1 cm. Boczek także kroimy w kostkę i przekładamy na patelnię. Gdy wypłynie z niego tłuszcz dokładamy dynie i smażymy do miękkości. W między czasie z jarmużu usuwamy grube części liścia, a pozostałe tniemy w paseczki. Dokładamy do dyni i boczku. Całość smażymy razem, aż liście jarmużu zmiękną. Pod koniec doprawiamy i dokładamy słonecznik.

Potrawę tę można jeść samą lub z kaszą, ryżem.
Osobiście jestem zachwycona smakiem tej potrawy. Sałatka ta jest expressowa w przygotowaniu. Może ona stanowić przekąskę na wytrawnej kolacji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 23.10.2013 18:49
zdrowo kolorowo
gusia1000 21.10.2013 22:15
Danie na czasie.
caralajna 04.10.2013 07:33
zdecydowanie moje smaki, dynia i jarmuż pyszne i zdrowe :)
Mniam 02.10.2013 09:33
Bardzo ciekawy pomysł na dynię.
Magula 01.10.2013 21:29
ciekawa jestem smaku danuia
Lukasz 01.10.2013 19:53
pyszne danie
Konczi 01.10.2013 19:32
super jedzonko
IwonaDD 01.10.2013 19:29
lubię dynię w każdym wydaniu, a twoja wersja bardzo inspiruje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak