Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUSZONE WARZYWA Z KIELBASKĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 Sztuk
kalafior 1/2 Główki
pietruszka 1 Sztuka
marchew 2 Sztuki
seler 1/8 Sztuki
cebula 3 Szt
kiełbasa krakowska 30 Dag
olej do smażenia
kminek wg. uznania
kurkuma Wg. uznania
Papryka słodka mielona Prymat Wg. uznania
pieprz Wg. Uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: DUSZONE WARZYWA Z KIELBASKĄ

Kiełbasę pokroić w słupki, smażyć. Ziemniaki umyć i obrać, pokroić w grubsza kostkę. Marchewkę i cebulę pokroić w pół talarki. Seler oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kalafior ugotować al dente. Wszystkie warzywa oraz przyprawy, oprócz kalafiora dodać do kiełbasy. Dusić pod przykrywką ok 40 minut w między czasie mieszać. Pod koniec dodać kalafior (różyczki). Podawać można z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak