Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona polędwica wołowa z cebulką i ziołami

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 30 dkg
cebula 2
rozmaryn
majeranek
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
śmietana 30% 5 łyżek
mąka pszenna 2,5 łyżeczki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: duszona polędwica wołowa z cebulką i ziołami

Kroki postępowania

1
Polędwice kroimy, smażymy na oleju ok 7-10 minut
Krok 1 - duszona polędwica wołowa z cebulką i ziołami foto
2
Cebulkę pokroić w paski i dodać do mięsa
Krok 2 - duszona polędwica wołowa z cebulką i ziołami foto
3
Podlać trochę wodą, przyprawić przyprawami i dusić ok 15 minut
Krok 3 - duszona polędwica wołowa z cebulką i ziołami foto
4
Pod sam koniec rozrobić mąkę ze śmietaną i zagęścić
Krok 4 - duszona polędwica wołowa z cebulką i ziołami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 03.02.2013 16:56
którą część polędwicy zużyłaś do duszenia ?
pajbek 21.01.2013 22:56
Polędwica w Twoim wykonaniu jest bardzo pyszna :-)
babajaga1969 13.01.2013 19:11
dobre kąski wołowe :)
Magda24 09.01.2013 20:55
pyszna
IwonaDD 07.01.2013 18:18
już czuję zapach tego mięska
K&J 06.01.2013 22:17
ciekawe
dianix 06.01.2013 22:00
zjadlambym porcje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak