Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dunaj

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg
cukier 5 dag
sól 1 1/2 łyżeczka
masło 10 dag
drożdże 4 dag
woda 200 ml
Nadzienie:
szynka 20 dag
ser żółty 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dunaj

Kroki postępowania

1
do mąki dodajemy cukier, sól oraz roztopione masło. Następnie dodajemy drożdże rozpuszczone w wodzie. Całość wyrabiamy, odstawiamy na około 1 godzinę. Kawałki ciasta odrywamy, rozwałkowujemy i nadziewamy plasterkiem szynki oraz serem.
Krok 1 - Dunaj foto
2
Zlepiamy, formujemy kule i układamy w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy lub innej okrągłej formie. Odstawiamy na około 1 godzinę, smarujemy rozmąconym jajkiem.
Krok 2 - Dunaj foto
3
Pieczemy około 45 minut w 220 stopniach.
Krok 3 - Dunaj foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 31.08.2013 22:14
polecam, bułeczki są pyszne
wyattearp 31.08.2013 17:39
ciekawy przepis!!
Kuchenka 30.08.2013 22:09
ciekawe jedzonko
stokrotka 30.08.2013 16:52
napewno smakowite
Kamil 30.08.2013 15:43
Ależ pięknie to wygląda :)
Czarnula87 30.08.2013 14:38
smakowity pomysł
msmors 30.08.2013 14:02
FAJNY PRZEPIS

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak