Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dufinki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 0.5 kg
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
pieprz
sól
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Dufinki

Ziemniaki obieramy, gotujemy i studzimy. Ostudzone mielimy, doprawiamy i dodajemy do nich jajko oraz mąkę pszenną i ziemniaczaną. Z ciasta formujemy małe kuleczki wielkości orzecha. Wrzucamy po kilka na rozgrzany tłuszcz (uważamy bo kuleczki podskakują). Smażymy na rumiano. Ręce przy formułowaniu kuleczek myjemy dość często ponieważ ciasto ziemniaczane jest dość lepkie i klei się do rąk. Podajemy do obiadu z mięsem i sałatką bądź buraczkami.
Polecam bo są przepyszne;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.07.2013 08:45
Świetny pomysł :)
Alex_M 18.04.2013 09:10
fajne urozmaicenie :)
Ewa6274879 31.01.2013 23:17
fajne urozmaicenie obiadu :)
reniatka 29.01.2013 13:09
na takie kuleczki od razu ma sie ochote
owca441 26.01.2013 18:32
świetne kluseczki
hahanka 26.01.2013 17:26
pomysłowy, nazwy nie znałam
babajaga1969 26.01.2013 17:16
zabieram się do ich zrobienia od paru dni i jakoś tak leci ...- pyszna alternatywa dla frytek, teraz na pewno zrobię - pyszne :)
aisoglam 26.01.2013 01:00
Fajny przepis
caffee_tea 25.01.2013 22:30
dobre
marcia7 25.01.2013 22:18
mniamciu
kasiaw 25.01.2013 22:08
super
Kekerboom 25.01.2013 21:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak