Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z budyniem
Gdy ciasto wyrośnie, robić z niego gałki i roztalkac małe placuszki, na środek każdego placka dać 2 łyżki budyniu. Piec około 50 minut w temp. 200 stopni.
mąka | 1 kg |
margaryna | 25 dag |
mleko | 2 szkl |
cukier | 8 łyżek |
cukier waniliowy | 1 szt |
drożdże | 10 dag |
żółtko jajek | 4 szt |
sól | szczypta |
budyń śmietankowy | 2 szt |
mleko | 6 szkl |
cukier | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: