Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kieszonki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 60 dag
mozarella 10 dag
szynka szwarcwaldzka 4 plasterki
olej
sól
pieprz
boczek wędzony 8 plasterkó plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kieszonki

Piersi oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na 4 porcje. Rozbić tłuczkiem i każdy płat oprószyć solą oraz pieprzem. Mozzarellę odsączyć. Pokroić na cztery kawałki. Na płatach mięsa ułożyć po plasterku szynki i kawałku mozzarelli. Płaty mięsa złożyć na pół tak, by szynka i ser znalazły się w środku. Obsypać piersi estragonem. Każdą kieszonkę owinąć dwoma plasterkami boczku wędzonego. Spiąć wszystko wykałaczką. Mięso wstawić do piekarnika na 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z sałatą i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 17.02.2013 09:19
uwielbiam takie kombinacje
fictor123 02.01.2013 08:18
moje smaki
Magda24 12.12.2012 20:38
dobre
Silver Teaspoon 12.12.2012 20:30
pewnie są soczyste
babajaga1969 12.12.2012 20:29
pyszne
jasiek 12.12.2012 19:08
smakowite
basia29 12.12.2012 18:52
super
IwonaKa 12.12.2012 18:31
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak